FAQ

Ofte stillede spørgsmål af generel karakter

Må jeg udvide mit hus?

Ja, under visse betingelser. Enhver udvidelse eller facadeændring skal godkendes af bestyrelsen. Desuden må udvidelser kun ske inden for de godkendte byggefelter, se skitse her. Endelig skal byggelovgivningen naturligvis følges, og de nødvendige kommunale tilladelser skal indhentes.

En fællesdel, f.eks. mur eller carport trænger til vedligeholdelse. Må jeg bestille en håndværker?
Nej, alt arbejde på fællesdele, der skal betales af ejerforeningen, skal iværksættes af bestyrelsen. Det kan dog undtagelsesvis aftales, at den enkelte ejer selv igangsætter et arbejde, efter skriftlig godkendelse fra bestyrelsen.

Ved akutte uheld, der kan medføre yderligere skade på bygningen, f.eks. brud på vandrør, skal den enkelte ejer søge skaden begrænset mest mulig ved at stoppe den. Dette kan indebære, at der straks skal rekvireres assistance fra en håndværker. Så snart skaden er stoppet, kontaktes bestyrelsen, og det videre udbedringsforløb aftales, herunder anvendelse af eksterne håndværkere.

Hvad dækker vores fælles forsikring?
Vi har en fælles forsikring, der dækker både de fælles bestanddele (mure, carporte, kloak m.v.) samt de enkelte lejligheder. Det er der en økonomisk fordel ved, frem for at hver ejer selv skal forsikre de samme ting.

Hvad gør jeg, hvis der er sket en skade, som forsikringen eventuelt dækker?
Kontakt bestyrelsen så hurtigt som muligt efter skaden, der derefter kontakter forsikringsagenten. Bestyrelsen samler sammen på alle skader, hvis det fx drejer sig om stormskader for at kunne tilkalde en håndværker til at udbedre alle skader i samme omgang.

Må jeg male mit hus?
Vi ønsker, at husene fremtræder ensartede og tager sig bedst muligt ud i sammenhæng. Derfor må man kun male sit hus, hvis hele gruppen (3 huse omkring en carport, gælder Agertoften) er enige om det. Samtidig forpligter man sig også til selv at vedligeholde pudsningen/malingen, så det fremstår velholdt.

Må jeg bygge et skur eller lign. op ad en fællesmur eller anden ejers mur?
Ejerforeningen vil ikke forhindre dette. Men en bygning eller andet op ad en mur kan fordyre/forhindre vedligeholdelse og kan – forkert udført – skade murens tilstand. Derfor vil vedligeholdelsesansvaret overgå til den ejer, der etablerer bygningen.

Hvis der bygges op mod et andet hus, må skuret/tilbygningen ikke fæstnes til det andet hus. Og ejeren af det hus, der bygges op mod, skal have fri ret til at komme til sin mur for at kunne vedligeholde den.

Må jeg sætte en dør i en fællesmur for at lette adgangen til haven?
Bestyrelsen skal kontaktes først. Hvis det drejer sig om en dør fra haven ud i den fælles gård, skal alle beboerne i gruppen skriftligt give tilsagn til projektet.

Hvem betaler for energimærkning, hvis jeg vil sælge?
Ejeren skal selv sørge for at bestille og betale for energimærkning af sit hus.

Hvem sørger for lys i lamperne i carportene?
Ejeren i det hus, hvorpå lampen hænger, skal sørge for at skifte pære, hvis lampen ikke virker. Lamperne skal virke og være tændt, når det er mørkt.

Må jeg male mit tag?
Bestyrelsen kan ikke bestemme tagtype og farve, men opfordrer til, at al renovering og udskiftning vil blive udført, så tagene bliver ens sorte.